About us

Dhoma e Tregetise dhe Industrise Gjirokaster i ka fillimet e saj shume heret kur tregetare e zejtare te shumte te qytetit mblidheshin e diskutonin problematikat e ndryshme te kohes.

Statusin legal e morri ne vitin 1932,ku qeveria e asaj kohe miratoi nje ligj per Dhomat e Tregetise dhe Industrise ne baze te te cilit starton dhe hapja e saj ne Gjirokaster.

Nga viti 1945 ajo pushoi se funksionuari si dhe ne gjithe Shqiperine.

Ne Dhjetor te vitit 1987 hapet nje zyre perfaqesimi me emrin “GjirokastraImpex” qe promovonte dhe nxiste eksportet shqiptare.

Ne vitin 1994 parlamenti i asaj kohe miratoi ligjin “Per Dhomat e Tregetise dhe Industrise” ne rang qarku me anetaresim te detyruar.Ligji me pas pesoi ndryshime,nga anetaresim i detyruar u kthye ne vullnetar.

Pra,qe prej vitit 1994 e ne vazhdim megjithe ndryshimet institucioni i Dhomes se Tregetise dhe Industrise Qarkut Gjirokaster vazhdon normalisht punen,duke perfaqesuar denjesisht bisnesin jugor.